">

Ostoskori

Rintaliivien ostaminen ja Sovittaminen

Aina kun olet rintaliiviostoksilla netissä tai vaikka kaupassa, on hyvä muistaa muutama perusjuttu.

Minulla on Jolingeriella aina vakaa tarkoitus löytää sinulle parhaiten istuvat alusasut. On kuitenkin äärimmäisen haastavaa tehdä tuotteista niin moniulotteista esittelyä verkossa, että siitä kävisi täydellisesti ilmi kenelle tuote sopii. 

Tietenkin kaikista paras olisi aina henkilökohtainen neuvonta tai vaikka kiva kotiesittely, jossa voidaan yhdessä pienellä porukalla sovitella tuotteita ja huomata miten erilaiselta sama liivi näyttää eri ihmisten päällä. Mutta aina ei ole mahdollista tavata ja saada esittelyä pystyyn.

Netissä rintaliivien ostaminen on vielä haastavampaa. Olet yksin ja kuvissa on usein hyvin eri mallinen ihminen kuin mitä peilistä näkyy. Haastavaa se on neuvoakin näkemättä ja tuntematta asiakasta, myös minulle. Silti uskon, että pystyn neuvomaan sinua ainakin oikeaan suuntaan näillä muutamalla vinkillä:

  • Tärkeimpänä, mittaa huolellisesti ja kysy neuvoa jo ennen, kun teet tilauksen.

  • Mittaus (rintaliivit päällä): ota rinnanalta napakka mitta, kirjoita se ylös! Sitten mittaa Rinnan päältä löysästi, niin että mittanauha on löysä, muttei putoa pois rinnan päältä itsellään. Kirjoita myös tämä luku ylös!

Seuraavaksi tarvitset kokotaulukon.  

Ensimmäinen luku on ympärysmittasi, suosittelen aloittamaan 5–10 cm pienemmästä. esim. oma napakka rinnanalusluku on 103 cm, ja rinnan päältä 122 cm, joka antaisi Koon 100F, mutta käytän pääasiassa 85 ja 90 ympärystä ja F/G kuppia. Eli jo tästäkin huomaa, että nämä taulukot antavat vain apua siihen alkuun mistä lähdetään pohtimaan sitä kokoa!

  • Kysy neuvoa, en voi olla painottamatta tätä aina alusasuostoksilla ollessasi. Rintaliivimalleja on Jolingeriellakin jo useampi kymmentä erilaista ja niiden materiaalit ja mallit vaihtelevat suuresti toisistaan. Pelkästään hinnasta tai merkistä ei voi päätellä sopiiko liivi itselle vai ei. Käänny siis ihmeessä puoleeni, jos vähänkään epäröit. Olen kokenut ja tunnen mallistoni hyvin, ja olen jokaisen mallin joko sovittanut itselleni tai ystävälleni ennen myyntiin laittoa.

  • Jolingeriella on 14 vrk vaihto/palautusaika, sovita tuotteet huolella heti kun ne saapuvat. Älä poista tuotelappuja tai tahraa tuotteita.

Sovittaminen:

Löysää ensin olkaimet maksimipituuteensa! Pue liivit yllesi kuten normaalisti, kiinnitä liivit, ympärys aina uloimpiin hakasiin. Tällöin liivin käyttöikä pitenee ja saat aina sopivan napakan liivin päällesi. Kumarru hieman eteen ja varmista kädellä, että koko rinta on kupissa. Katso peilistä miltä näyttää. Jos olkain on löysä, kiristä sopivaksi (HUOM! Rinta ei saa roikkua olkaimen varassa!!) Varmista, että ympärys menee suoraan kehosi ympäri ja on koko matkalta kiinni vartalossa (vaikka nostaisit kätesi ilmaan). Pue paita päälle, tarkista peilistä miltä siluetti näyttää. Liiku hieman liivit päällä, istu ja nouse ylös.

Esitä sitten itsellesi tärkeät kysymykset:

  • Miltä liivit tuntuvat päällä? Hyvältä, tai mukavalta?  Jess! Nämä ovat Hyvät! 

  • Painaako johonkin tai eikö liivi oikein löydä paikkaansa? Mieti vielä uudelleen, ja kysy neuvoa

  • Tursuaako jostain, tuleeko kaksoisrintaa tai karkaako povesi alakautta? Jos tulee tai karkaa, ota yhteyttä! Sovitaan vaihdosta sopivampaan kokoon tai malliin!

  • Painaako liivi kainalosta tai ahdistaako muuten? Jos näin ota yhteyttä! Sovitaan vaihdosta sopivampaan kokoon tai malliin