Ostoskori

Kokotaulukko ja rinnakkaiskoot

Mikä on oikea kuppikokosi?

Oikean kuppikoon hakeminen on hankalaa hommaa milloin vain, mutta netissä ilman opastusta, sanoisin lähes mahdotonta. 70 % suomalaisista naisista kulkee edelleen väärän kokoisissa rintaliiveissä. Joten ensisijaisesti olisi hyvä tulla käymään putiikissani tai ainakin ottaa chatilla yhteyttä laittaa sähköpostia tai soittaa, jos oma kuppikoko ja malli on hakusessa. Olen tehnyt alla olevan taulukon viitteeksi, se ei kuvasta kaikkien merkkien tai mallien kokoja, eikä se ole missään tapauksessa absoluuttinen totuus. Toisille se toimii hyvänä apuna, toisille varmana pettymyksenä. 

Esimerkiksi, itse käytän rintaliiveissä kokoa 85G, alla olevan taulukon mukaan minun ympärykseni mitattuna olisi enneminkin 105 ja ja kuppi sen mukaan D tai E. Kuitenkin sovittaessa 105 pyörii ympyrää eikä edes pysy ylhäällä ja kuppi on yleensä liian leveä. Olen toki aina ollut hankala mitoitettava, ehkä siksi tämä työ on minulle niin tärkeä. Haluan auttaa jokaisen löytämään itselleen parhaan parin, istuvan ja tukevan liivin, joka on kaunis ja vielä sopivan hintainenkin. - Joanna


Olen ratkaissut yllä kuvaamani ongelman näin. Annan jokaisen tuotteen kuvauksessa vinkkiä miten valita koko alla olevan taulukon mittoihin perustuen. Käytännössä siis jos  liivin kuvauksessa lukee vaikka -5cm, kuppi normaali, valitse silloin yksi ympäryskoko suurempi liivi, kuin mitä normaalisti ottaisit ja valitset rinnakkaiskuppikokosi, eli esimerkkinä minun kohdallani (norm 85G) ottaisin 90F, jne. Jos taas tuotteen kuvauksessa lukee +5cm, kuppi pieni, valitse yhtä normaalia pienempi ympäryskoko ja sama kuppikoko(kirjain) kuin mitä taulukko sinulle osoittaa.  Rinnakkaiskuppikokotaulukko löytyy alempaa.

Näin mittaat kuppikokosi:

1. Mittaa ympäryksesi rinnan alta tiukalla mitalla, ja rinnan päältä (rintaliivit päällä) löysästi, kuitenkin niiin ettei mitta putoa. Käytä käsityömittanauhaa mittauksessa. Vertaa taulukon antamaa kuppikokoa, päälläsi olevan liivin kuppikokoon:

a. jos osui kohdalleen, JESS! voit käyttää taulukon antamaa kuppikokoa viitteenä ja seuraten tuotteen kuvauksen tietoja valita kokosi.

b. jos ei osunut kohdalleen, tarkista ovatko mitat rinnakkaiskokoja, jos kyllä, jatka taulukon mukaan, jos ei, ota yhteyttä minuun.

c. jos taas tiedät/ tunnet jo valmiiksi, että päälläsi oleva koko on epäsopiva, lähde määrittämään kokoa taulukon mukaan tai ota yhteyttä minuun.

2. Jos menet mittojesi mukaan, voit lähes poikkeuksetta vähentää ympärysmitasta 5 cm. esim, mittatulos 88, ota 85cm ympäryksinen liivi. Tai vaikka jos mittatulos on 75, saattaa olla että voisit kuitenkin olla 70cm liivikooltasi. 

3. Jos vielä epäilyttää tai mietit minkä koon ottaisit, laita minulle viestiä tulemaan, autan oikein mielelläni. On turha maksaa useasta liivistä ja luontoakin säästyy kun ei tarvitse palautella sopimattomia tuotteita.